Logo

Doctorate POS-DRU
Investeşte în OAMENI

   Cauta   
   
     
 
     
       
 
   Meniu     
 
  Prezentare
  Obiective
  Legături utile
  Evenimente
  Anunţuri
   
       
   Conectare     
 
Utilizator:

Parola:


Ati uitat detaliile?
   
       
   Limba     
   Română   English     
       

Anunţuri

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uninunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Deschiderea Şcolii doctorale de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu spre învăţământ performant şi cercetare de calitate - Scoţia

Publicat de Administrator (admin) in Sep 14 2011
Anunţuri >>

Deschiderea Scolii doctorale de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu spre învatamânt performant si cercetare de calitate

Din România - Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu – universitate cu grad ridicat de încredere...

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu beneficiaza de avantajul de a fi una dintre universitatile din România în cadrul careia sunt derulate o serie de programe finantate din fonduri europene, ce vin direct în sprijinul educatiei si cercetarii.

În vederea integrarii cercetarii românesti în contextul cercetarii europene, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu ofera tinerilor doctoranzi programe de studii doctorale prin proiecte de mare anvergura care beneficiaza si de sprijin financiar european.

Proiectele directionate spre cercetarea au ca obiectiv major accesul la un învatamânt de calitate, modern în concordanta cu necesitatile prezente si de viitor bazat pe metodologii, instrumente si proceduri capabile sa asigure calitatea cercetarii si integrarea specialistilor în comunitatea stiintifica internationala.

Astfel ca, în cel de al doilea an de studiu, doctoranzilor beneficiari ai unei burse POSDRU din cadrul acestui proiect, li se ofera sansa unei cercetari la nivel international pentru o perioada determinata, reglementata de o baza contractuala.

... spre Scotia – University of Aberdeen

University of AberdeenUn al doilea obiectiv urmarit de catre doctoranzii cu bursa POSDRU, în stagiile de pregatire si de cercetare în strainatate îl constituie stabilirea unor relatii pe termen lung cu cercetatori si institutii de cercetare din universitati europene de prestigiu.

Activitatea de cercetare în strainatate a doctorandului Valentin Grecu, îndrumat de domnul prof.univ.dr.ing. Constantin Oprean, având ca tema de doctorat "Managementul Sustenabilitatii în Învatamântul Superior", se va desfasura la School of Education, din cadrul Universitatii din Aberdeen, Scotia, în perioada 01 Septembrie 2011 – 01 Februarie 2012.

Împreuna cu d-l prof. univ. dr. Constantin Oprean, doctorandul a ales aceasta locatie, în urma recunoasterii potentialului ridicat al mediului de cercetare pe care aceasta institutie îl detine, profilul sau fiind în corelatie cu tema de doctorat aleasa.

Printre obiectivele deplasarii se numara stabilirea unor relatii pe termen lung cu cercetatori si institute de cercetare din strainatate, precum si acumularea de informatii si cunostinte necesare întocmirii referatelor si respectiv a tezei de doctorat. In acest sens, studentul doctorand va participa, în calitate de observator, la doua cursuri care au ca obiect sustenabilitatea

University of AberdeenActivitatea de cercetare a doctorandului la Universitatea din Aberdeen este coordonata de doamna dr. Laura Colucci-Gray si de domnul dr. Donald Gray, ambii fiind profesori la School of Education. Preocupati de educatia sustenabila cei doi profesori sunt membri ai Institutului de Cercetare pentru Sustenabilitate (IRIS), din cadrul Universitatii din Torino.

Stagiul de cercetare efectuat în cadrul proiectului POSDRU/88/1.5/S/60370 – "Integrarea cercetarii românesti în contextul cercetarii europene-burse doctorale", urmareste aprofundarea modelului educational folosit la Universitatea din Aberdeen, Scotia pentru predarea sustenabilitatii, gasirea unor modalitati de adaptare a acestui model la învatamântul superior românesc si valorificarea experientei si know-how-ului universitatii gazda.
 

 

 

Inapoi
 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional   Valid CSS!  
© 2019 - Doctorate POS-DRU
 
       
Continutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.