Logo

Doctorate POS-DRU
Investeşte în OAMENI

   Cauta   
   
     
 
     
       
 
   Meniu     
 
  Prezentare
  Obiective
  Legături utile
  Evenimente
  Anunţuri
   
       
   Conectare     
 
Utilizator:

Parola:


Ati uitat detaliile?
   
       
   Limba     
   Română   English     
       

Anunţuri

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uninunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Deschiderea Şcolii doctorale de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu spre învăţământ performant şi cercetare de calitate - Italia

Publicat de Administrator (admin) in Sep 14 2011
Anunţuri >>

Deschiderea Scolii doctorale de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu spre învatamânt performant si cercetare de calitate

Din România - Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu – universitate cu grad ridicat de încredere...

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu beneficiaza de avantajul de a fi una dintre universitatile din România în cadrul careia sunt derulate o serie de programe finantate din fonduri europene, ce vin direct în sprijinul educatiei si cercetarii.

În vederea integrarii cercetarii românesti în contextul cercetarii europene, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu ofera tinerilor doctoranzi programe de studii doctorale prin proiecte de mare anvergura care beneficiaza si de sprijin financiar european.

Proiectele directionate spre cercetarea au ca obiectiv major accesul la un învatamânt de calitate, modern în concordanta cu necesitatile prezente si de viitor bazat pe metodologii, instrumente si proceduri capabile sa asigure calitatea cercetarii si integrarea specialistilor în comunitatea stiintifica internationala.

Astfel ca, în cel de al doilea an de studiu, doctoranzilor beneficiari ai unei burse POSDRU din cadrul acestui proiect, li se ofera sansa unei cercetari la nivel international pentru o perioada determinata, reglementata de o baza contractuala.

... spre Italia - Universita degli Studi di Roma "La Sapienza"

Diana Ranf la SapienzaDiana Ranf este doctorand cu bursa POSDRU a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, în domeniul de doctorat Management, sub îndrumarea prof. univ. dr. Danut Dumitrascu.

Reusita alegerii unei universitati europene în cadrul careia sa poata desfasura acest stagiu de studiu si de cercetare si stabilirea unei colaborari la nivel stiintific au fost influentate de specificul domeniului de doctorat, de titlul si structura tezei de doctorat. Rezultatul acestor demersuri a fost colaborarea cu una dintre marile universitati din Italia materializata prin efectuarea stagiului de cercetare pentru o perioada de patru luni, (15 martie – 15 iulie 2011), la Universita degli Studi di Roma "La Sapienza".

Bursele doctorale presupun deschidere spre cunoastere si nu limiteaza accesul la aceasta, astfel ca, Diana a materializat la maxim prezenta ei la Roma si si-a satisfacut setea de cultura, de arta, de istorie si, mai important, a strâns si a sintetizat multe materiale si informatii având ca destinatie finalizarea unei teze de doctorat inovative, creative si cu aport de cunoastere la cercetarea stiintifica nationala si internationala.

La una dintre cele mai cunoscute institutii de învatamânt superior din Roma, Universitatea "La Sapienza", studiaza în prezent peste 400 studenti români pregatiti sa fie competitivi pe piata internationala alaturi de studenti din Italia si alte tari europene sau asiatice.

La SapienzaStagiul de pregatire si cercetare al doamnei Diana Ranf desfasurat la Roma a fost coordonat de catre domnul Prof. univ. Sergio Barile, îndrumator de doctorat în domeniul Management din cadrul Facultatii de Economie de la Universitatea "La Sapienza".

Pe lânga schimbul de informatii realizat pe parcursul celor patru luni de stagiu, doctoranda a beneficiat si de posibilitatea de a studia rezultatele stiintifice ale colegilor doctoranzi din cadrul acestei facultati, materializate sub forma unor articole si carti si a selectat individual informatiile pentru a putea urma coerent structura propusa pentru teya de doctorat. Accesul în baza unei legitimatii la 5 biblioteci cu specific economic dintre cele 59 biblioteci aflate în dotarea universitatii, a deschis calea spre consultarea si libera analiza si sinteza a unei vaste bibliografii cuprinzând carti, periodice electronice, banci de date cu statistici de permanent actualizate, teste si manuale electronice.

Experienta aceasta a adus un aport de cunoastere si informatie stiintifica de valoare pentru demersul stiintific ce urmeaza a fi materializat prin teza de doctorat. Având acces nemijlocit la resurse europene de cercetare si învatare în mediul universitar, acest schimb de experienta stiintifica si dialog intercultural a reprezentat pentru doamna Diana Ranf, ca si tânar cercetator, o prima oportunitate de dezvoltare a perspectivelor stiintifice, de crestere a calitatii cercetarii si o evolutie atât în plan profesional cât si în individual.

Pe lânga aprofundarea si îmbogatirea cunostintelor si informatiilor referitoare la teza de doctorat, s-a reusit stabilirea un prim nivel pentru o viitoare colaborare între cele doua facultati similare ca si misiune educationala si de cercetare. Din partea Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu au fost oferite cadrelor didactice si studentilor interesati de la Universita degli Studi di Roma "La Sapienza", câteva brosuri/ profile-uri informative si s-a insistat pe colaborarile si pe mobilitatile studentesti atât la nivel de licenta, si masterat, cât mai ales la nivel de doctorat, deoarece acesta ar fi primul pas spre derularea în comun a unor proiecte internationale.
 

Inapoi
 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional   Valid CSS!  
© 2019 - Doctorate POS-DRU
 
       
Continutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.