Logo

Doctorate POS-DRU
Investeşte în OAMENI

   Cauta   
   
     
 
     
       
 
   Meniu     
 
  Prezentare
  Obiective
  Legături utile
  Evenimente
  Anunţuri
   
       
   Conectare     
 
Utilizator:

Parola:


Ati uitat detaliile?
   
       
   Limba     
   Română   English     
       

Prezentare

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uninunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Contextul general:

 • Promovarea proiectelor va asigura deschiderea către noi domenii de cercetare, va atrage mai mulţi specialişti spre noi direcţii de cercetare ştiinţifică, va stimula gândirea critică şi independenţa.
 • Pregătirea complementară oferită completează competenţele cercetătorilor, asigură dezvoltarea infrastructurii de baza la standardele europene determinând creşterea competitivităţii pe termen lung a economiei româneşti, dezvoltarea şi folosirea mai eficientă a capitalului uman din România, în conformitate cu Cadrul Strategic Naţional de Referinţă 2007-2013 asigurând în acelaşi timp şi nevoia resursei umane formate de a se adapta mai uşor unei pieţe a muncii dinamice.
 • Formarea prin cercetare constituie un element primordial în cadrul Strategiei Lisabona, care trebuie să confere prosperitate, dezvoltare durabila şi creşterea competitivităţii, elemente ce sunt asigurate de dezvoltarea şi calificarea superioară a resurselor umane.
 • Proiectele răspund strategiei universităţii de a contribui la promovarea dezvoltării tehnologice, sociale şi culturale în contextul unei societăţi şi economii bazate pe cunoaştere, extinderea şi îmbunătăţirea investiţiilor în capitalul uman, adaptarea sistemelor de educaţie şi pregătire profesionala la noile cerinţe de competentă.
 • Sprijinul financiar oferit doctoranzilor asigură condiţiile pentru participarea lor dedicată la programul doctoral, dar şi de a avea acces la resurse europene de educaţie şi cercetare prin mobilităţi transnaţionale, asigurând integrarea cercetării romaneşti în aria europeana a cercetării.
 • Proiectele sprijină îndeplinirea obiectivelor comune la nivel European, privind prevederile unei participări crescute pe piaţa muncii a unei forte de munca înalt calificate şi adaptate în conformitate cu Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. O atenţie specială este acordată factorilor care stimulează dezvoltarea durabilă: un nivel înalt al educaţiei populaţiei, crearea de activităţi cu o valoare adăugată crescută privind creşterea capacităţii de inovare. 

Principalele nevoi de formare a doctoranzilor:

 • accesul liber pe piaţa muncii în domeniile de interes şi în care doresc să se specializeze;
 • accesul liber la informaţia de specialitate şi integrarea în colective de cercetare de renume;
 • capacitatea de a face faţă în orice moment cerinţelor impuse.
 • accesul la fluxul principal de informatii şi necesitatea de a contribui la dezvoltarea şi completarea acestuia;
 • accesul la un invăţământ de calitate, modern în concordanţă cu necesitatile prezente şi de viitor care să asigure calitatea cercetarii şi integrarea specialistilor în comunitatea stiintifică internatională;
 • susţinerea materială a doctoranzilor pe perioada intregului ciclu doctoral pentru ca intreaga energie creatoare, inovativa sa poata fi directionata spre perfectionare, studiu şi creatie.

 

*

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional   Valid CSS!  
© 2019 - Doctorate POS-DRU
 
       
Continutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.